Promovare online prin „Marketing de continut” reprezinta crearea si distribuirea de continut cu scopul de a promova un produs sau serviciu.

Marketingul de continut face parte din strategia SEO. Deseori marketingul de continut nu este chiar ieftin. Ai nevoie de Copywriting, research pentru a alege cele mai bune articole care sa ofere informatii pretioase utilizatorilor.

Ai nevoie de experienta ca sa sti sa stabilesti o strategie corecta de promovare online prin marketingul de continut.

Strategia de continut se refera la planificarea, crearea si gestionarea oricaror tipuri de continut: continut scris, vizual, audio sau mixt.

Marketingul de continut este acea parte din planul de marketing care demonstreaza continuu care este misiunea, viziunea si activitatea companiei, dar si experienta pe care o ofera clientilor în interactiunea cu produsele, serviciile sau reprezentantii companiei.

Cum promovam online prin „Marketing de continut”

Promovarea corecta prin continut se defineteste prin 3 criterii:

  • Defineste publicul tinta – in functie de publicul tinta trebuie sa iti alegi materialul, modalitatiile de postare, tools-urile de promovare
  • Creeaza un calendar editorial – acest calendar editorial te va ajuta sa ti pasul cu postarile periodice. Trebuie sa fii consecvent, utilizatorii vor informatii periodice si de calitate.
  • Distributia continutului – pentru a incheia etepa de promovarea, ai nevoie si de postarea materialelor. In functie de publicul tinta ( primul criteriu) iti alegi si calanele pe care vei face distributia continutului.

Recomandarile nostre in materie de promovare prin continut

Din experienta noastra iti impartasim si tie. De recomanda este sa publici un articol pe saptamâna, ia în considerare combinarea acestuia cu un videoclip sau cu podcast-ul .

Daca nu stii cum sa faci un videoclip da o cautare rapida pe Google si vezi ce modalitati rapide si ieftine gasesti de a face videloclipuri de marketing.

Va fii greu sa tot faci material dar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Poti invita clienti sa se implice sa iti ofere idei ba chiar material sau de ce nu sa ceri ajutor.

Q-WEB – te poate ajuta cu promovarea afacerii tale online. Stabilim impreuna nisa de piata, facem o strategie de promovare online si de asemenea iti furnizam continut. Scriem articole advertoriale si le publicam pe cele mai importante site-uri.

Te invitam sa citesti in continuare si articolul ” Cat costa sa promovezi un site pe Google

Ce presupune strategia de promovare prin marketing de continut

Promovare online prin “Marketing de continut” reprezinta crearea si distribuirea de continut cu scopul de a promova un produs sau serviciu.

Cum promovam online folosind „Marketingul de continut”

Promovarea online folosind marketingul de continut presupune:
– stabilirea publicului tinta
– crearea unui calendar editorial
– distribuirea articolele